Aktuális számunk hirdetői

Xfair-packX 2018

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre 2018-ban Bécsben az Xfair. Ausztria és a CEE országok crossmédia-show-ját ismét a bécsi Marx Halléban tartják 2018. április 10–12. között. A rendezvényhez packX néven a csomagolóipar is csatlakozik.

Crossmédia Show

Ismét felvonultatja az Xfair a hagyományos nyomtatás és a digitális speciális felhasználások teljes palettáját. Ennek része 2018-ban is a nagyformátumú nyomtatás, valamint a reklámtechnikai felhasználási területek. Fokozott érdeklődés mutatkozik 2018-ban is a digitális textilnyomtatás iránt.

A technológiák mellett a nyomathordozók és a tovább-, illetve végfeldolgozás megoldásai is széles teret kapnak.

Jól bevált kiállítási területek a reklámtermékek és az outdoor média, illetve a CEE Wrap Masters versengés. Nagy sikere volt 2017-ben a Printers Lounge szimpóziumnak, amelyen nyomdai szolgáltatók és speciális technológia- és termékkínálók tartottak ismertetőket. A hagyományokat a nyomtató és kötészeti kézi üzemek teszik széles körben ismertté.

 

Imaging és fotótechnika

Új  lehetőségek  sorát  adja  a  digitalizáció is  a  fényképészet  területén.  Az  imaging, a  fényképészet  a  fotó-  és  stúdiótechnika, a képfeldolgozás, az adatkezelés közvetlen kapcsolatba került a professzionális nyomtatási rendszerekkel, így mind a nyomdai szolgáltatók, mind a fotográfusok digitális szolgáltatóként léphetnek fel külön-külön és együtt is. A 2017-es Xfair látogatói  között  számos  fotószolgáltató is rész vett. Kezdeményezésükre az Xfair 2018-ban az Österreichischen Photographischen Gesellschaft (Osztrák Fotográfusok Társaság) és Prof. Dr. Werner Sobotka révén részkiállításként is megjelenik. Ez a részkiállítás saját kísérőprogramokat is szervez.

 

PackX kiállítás Ausztriában

Különleges hangsúlyt kap az Xfair 2018 kiállításon Ausztria két csomagolástechnikai magazinjának, a Kompacknak és a Pack & Lognak szervezésében megrendezésre kerülő packX osztrák csomagolástechnika  rendezvény.  Az  eddigi  Xfairen is rész vettek csomagolástechnikai vállalatok, azonban 2018-ban teljesen egyedi infrastruktúrával teszik ugyanezt. Harald Eckert, a Kompack magazin főszerkesztője széles körű kísérőrendezvényt szervez, aminek része többek közt a Green Packaging Star Awards ünnepélyes átadása. Gernot Rath, a Pack & Log magazin főszerkesztője az automatizációra, a robottechnológiára és a szállítmányozásra koncentrál. Célja egy olyan csomagológyártó sor reprezentáns bemutatása, ami a teljes láncolatot magában foglalja.

 

Kísérőrendezvények

Nemcsak a technológia bemutatása a célja az Xfair 2018-nak, hanem a know-how-átadás is. A kiállítás napjai alatt fórumok és workshopok működnek, szakmai szemináriumokat rendeznek. Prof. Dr. Klaus Thaler a stuttgarti Druck- und Medienhochschule különleges ismertető programot szervez a látogatóknak.

Lounges & Plazas címmel az Xfair 2018 ismét  számos  lehetőséget  és  teret  biztosít a látogatóknak szakmai együttműködések és eszmecserék lebonyolításához. Ehhez grátisz kávé, édességek, snackek, üdítőitalok állnak rendelkezésre.

Az Xfair szervezői és szponzorai április 11-én, szerdán fogadást tartanak a Serata Italiano Est keretén belül, amelyen természetesen élő olasz zene, különleges italok és kulináris ínyencségek várják majd a vendégeket. 

Az Xfair szervezői és szponzorai április 11-én, szerdán fogadást tartanak a Serata Italiano Est keretén belül, amelyen természetesen élő olasz zene, különleges italok és kulináris  ínyencségek  várják  majd a vendégeket. 


A 2018. évi CEE Wrap Masters összdíjazása 100 ezer euró. Ezenfelül az autódekorációs verseny minden résztvevője kap még egy 1000 eurós dekorációs csomagot is. Az ötfordulós verseny április 10–11-én kerül megrendezésre, a döntő pedig április 12-én lesz.

 

Online regisztrálás

Mint ahogy a két előző Xfair esetében, 2018-ban is az online előregisztrált látogatók ingyen tekinthetik meg a kiállítást. A regisztráció a www.xfair.at weboldalon történhet, ami 2018. január elsejétől érhető el. Ezen a weboldalon természetesen napra készen számos információval már most megismerkedhetnek az érdeklődők, ahol folyamatosan nyomon követhetik a kiállító cégeket, a standkiosztást és a szakmai újdonságokat.

 

Share

Kiegészítő információk