Aktuális számunk hirdetői

Megduplázta kapacitását a Druck- und Pressehaus Naumann

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Új Koenig & Bauer Commander CL tekercsnyomó rotációs gép üzembe
helyezésével ünnepelte meg fennállásának 50. évfordulóját a Druck- und Pressehaus
Naumann a németországi Gelnhausenben.

A megrendelést a 2016. évi drupán adták meg, és a mostani születésnapjukon el is indult a duplaszélességű, 8-tornyos, 4+4-es tekercses gép. KF5 hajtogatógéppel és két Pastomat tekercsváltóval szerelték fel a rotációst, amely óránként 90 ezer négyszínes újság nyomtatására képes. Így a nyomda gyakorlatilag megduplázta jelenlegi újságnyomó kapacitását, ezzel a Frankfurt-Gießen-Fulda-Aschaffenburg régió legnagyobb nyomdai szolgáltatója lett
A Commander CL berendezésen saját termékei mellett bérmunkát is végez a nyomda újságok és mellékletek nyomtatásával. A nyomda az akcidens termékek sokaságát is készíti. A logisztikai szolgáltatás természetes számukra. Az új nyomógép felállítását a rotációs gépterem bővítése előzte meg.
A születésnapon Ehrhard Naumann, a cég alapítója indította el az új Commander CL-t. A jubileumi ünnepséget Tarek Al-Wazir hesseni gazdasági miniszter is megtisztelte jelenlétével. Thomas Düffert, a német szövetségi újságkiadók elnökhelyettese és a MADSACK médiacsoport elnöke mellett Alexander Lenders, a német hirdetési lapok szövetségének elnöke is rész vett.

Share

Kiegészítő információk