Aktuális számunk hirdetői

Memjet: 2,5 méter széles Duralink technológia

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Új típusú digitális nyomtatási technológiát fejleszti ki a Memjet Duralink néven. A flexibilis modulokat, pigmenttintás nyomófejeket mostantól OEM-felhasználásra kínálja.

Akcidens, csomagolóanyag- és ipari nyomtatás céljaira egyaránt felhasználhatók a Memjet Duralink inkjet-technológiájú nyomtatófejei, amelyek  kielégítik  a  piac  minőség,  sebesség és  megfizethetőség  iránti  követelményeit. Azért is jelentős ez a fejlesztésük, mert tökéletesen beilleszthető a nyomdaipar hihetetlen sebességű változásának tendenciájába.

Az új technológia kombinálja a hosszú élettartamú nyomófejeket, a kedvező pigmentfestékeket és a nagy, maximum 2,5 méter nyomtatási szélességet. Sokoldalúan alakítható ki moduláris rendszerekben, s gyors, költséghatékony modern berendezésekben alkalmazható a nyomdaipari termelés minden területén.

Új típusú a hosszú élettartamú nyomtatófej, ahol a fejlesztés fő szempontja a megfizethetőség volt. Ezt ötszörösére sikerült növelni, miközben 70 400 fúvóka található a fejben. Gyakorlatilag ez azt is jelenti, hogy minden képpontot 5 fúvóka közösen hoz létre, aminek következtében, ha egy fúvóka meghibásodna, az a nyomtatási képen észrevétlenné válik.

A Memjet vizes bázisú Duralink pigmentfestékeket fejlesztett ki nyomófejeihez, amelyek hosszan tartó, megbízható fejműködést garantálnak, ugyanakkor nagy teljesítmények mellett is kevés karbantartást igénylő működés garantálható. Ezzel a megoldással a gépgyártóknak nem kell tartalék nyomófej-megoldásokban vagy nagyon költséges nyomatminőség-ellenőrző rendszerekben gondolkodni.

A Memjet most új OEM-partnereinek 220–2500 mm szélességű fejeket kínál, amelyek 230 m/perces sebesség nyomtatására alkalmasak. A rendszer 8 színig bővíthető, egy- és kétoldalas nyomtatásra is felhasználható. A nyomtatási kép felbontása 1600x1585 dpi 74,5 m/perces sebességnél, ami 203,6 m/perc sebesség esetén 1600x580 dpi lehet.

 

Share

Kiegészítő információk