Aktuális számunk hirdetői

Ricoh & Daimler: Additív gyártástechnológia

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A világ egyik vezető autógyártója lett a Ricoh első, additív gyártást (Additive Manufacturing – AM) támogató nyomtatójának legújabb felhasználója. Az innovatív 3D-nyomtatási megoldásairól is híres Daimler a RICOH AM S5500P berendezést – egy csúcskategóriás polimer szinterező gépet – választotta, hogy forradalmian új alapanyagok felhasználásával továbbfejleszthesse a gyors prototípusgyártás.

A Ricoh megoldása egyedi rugalmasságot biztosít az innovatív SLS® anyagok kínálatával, többek között a  kiváló  minőségű  polipropilénnel  (PP) és a PA6GB-vel. Ezek az anyagok különösen az autógyártók számára bírnak stratégiai  jelentőséggel.  A  3D-nyomtatással a PP és PA6GB lehetővé teszik, hogy a Daimler igény szerint állítson elő prototípus-alkatrészeket, miközben támogatják az új alkalmazási területek fejlesztését is.

Greg Plowman, a Ricoh Europe Additív gyártás üzletág igazgatója elmondta:

„Az additív gyártás innovátorai jogosan a legmagasabb színvonalú PP és PA6GB anyagnyomtatást várják el. A Ricoh AM S5500P megoldással a Daimler kibővítheti 3D-nyomtatási alkalmazásainak így is lenyűgöző választékát, és a berendezéssel létrehozott prototípus-alkatrészek pedig támogatják a termékfejlesztést.”

„A megállapodás iránymutatóként szolgál az AM iparág területén, hiszen jól példázza azokat az ambíciókat, amelyek az innováció iránti elkötelezettség révén valósággá válhatnak.”

A gép telepítése mellett a Ricoh oktatásokat is biztosít, és szoros együttműködésben áll a Daimler mérnökeivel a folyamatos fejlődés támogatása érdekében.

 

A Ricoh AM S5500P főbb funkciói:

– jelentős, 550x550x500 mm-es maximális nyomtatási méret,

– hőmérséklet-szabályozó (a készülék alacsonyan tartja a hőmérséklet-ingadozást, ami lehetővé teszi PP és P6 anyagok nyomtatását),  – nyolc infravörös lámpa és az építési kamra mind a hat fűtött oldala biztosítja, hogy a hőmérséklet-ingadozás minimális legyen,

– kettős portovábbítás,

– rendkívüli megbízhatóság (gyártásra tervezve).

 

 

Share

Kiegészítő információk