Aktuális számunk hirdetői

Koenig & Bauer: család és hivatás

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kilencedik alkalommal rendezte meg tavaly a Koenig & Bauer würzburgi központjában különleges utánpótlás napját. Ezen hagyományosan a konszern alkalmazottjainak 6–14 év közötti gyermekei vesznek részt.

Tavaly az őszi szünetben 120 gyermek ismerkedett meg a Koenig & Bauer würzburgi gyárával. A cég újszerű családi nap keretén belül a nála dolgozó családokon keresztül is népszerűsíteni kívánja a szakmát mind a gyerekeknek, mind pedig szüleiknek. A gyárban a kollégák és a szülők játékokkal, sok mozgást és érdekességet kínáló lehetőségekkel, kreatív módon mutatták be a gépgyártást és a nyomdászatot.

A potenciális utánpótlást jelentő gyerekek saját készítésű eszközöket vihettek magukkal, amelyek a Koenig & Bauer szakmai kiképző részlegeiben készülhettek el. Ezek a fémmegmunkálás, a hegesztés, a kábelezés, a fúrás, a montírozás műveleteinek felhasználásával kézügyességet igénylő módon, kitartással készülhettek el. Fizikai törvényeket is megismerhettek a gyerekek a víz, a labdák, gyurmák és számos más anyag felhasználásával.

A tánctanárok alaplépéseket tanítottak, amelyekre  koreográfiát  is  építettek,  így a koordinált mozgás fejlesztésére is felhívták a figyelmet. A labda- és csapatjátékok a kondíciós és koordinációs készségeket fejlesztették. Nagy hangsúlyt helyezett a Koenig & Bauer a fantáziaserkentő, álomalkotó játékok szervezésére is, melyeken kisebb és nagyobb csoportokban vehettek részt a kisiskolások. Örömmel csatlakoztak a gyerekek a művészeti alkotások programjához, és saját rajzaikból, alkotásaikból házi kiállítást szerveztek.

 

Share

Kiegészítő információk