HP Latex-nyomtatók

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Új piaci lehetőségek

Világpremierre készül a HP a barcelonai Fespán. Itt mutatja be először HP Designjet L–28500 és L–26500 ink-jet-nyomtatóit, melyek Latex-tintákkal működnek, és a rajtuk készített termékeket kültéri és beltéri célokra egyaránt fel lehet használni.

A berendezést a GSB Experience Centerben, a spanyolországi San Cugatban fejlesztették ki azzal a céllal, hogy a nyomdai szolgáltatók új bevételi forrásokhoz juthassanak, és így tudják tevékenységüket bővíteni. Természetesen a Fespán láthatók tábla- és display-berendezések is, többek között a HP Scitex FB–7600-as ipari nyomtató és a HP Scitex TJ–8600-as ipari nyomtató is az XP-család mellett. A San Cugat-i fejlesztési központ 25 percnyi távolságra van a kiállítási területtől, ezért az érdeklődőket a HP buszokkal kiszállítja.

Novemberben született meg a 104 inch, vagyis 2,64 méter nyomtatási szélességű HP Designjet L–28500-as Latex-nyomtató. További újdonság, hogy nyomtatási sebessége 70%-al nagyobb a HP Designjet L–25500-as nyomtató sebességénél. A HP Designjet L–26500-as nyomtatási szélessége 1,55 méter (61 inch). A berendezés kitűnően alkalmazható a növekvő soft signage piac igényeinek kielégítésére. Mindkét gép az új HP–792 Latex Desigjet Ink festékeket használja, amelyek tulajdonságai közül kiemelendő az erőteljes és fényes színhatás is. Ezek a tinták alkalmasak öntapadós anyagok, vinil fóliák nyomtatására, valamint kétoldalas nyomatok készítésére is. Szintén látható a Fespán a 3,2 méter (126 inch) szélességű HP Scitex LX–850-es ipari nyomtató, mely több work-flow-funkciójával rugalmas és hatékony termelésre alkalmas, duál tekercses, tekercsről szabadkivezetéses, illetve tekercsről tekercsre történő nyomtatáshoz egyaránt. Gyakorlatilag minden szilárd és rugalmas anyagra minőségi nyomtatásra képes az UV- fényre száradó tintatechnológiát alkalmazó HP Scitex FB–700-as berendezés, ami 6,4 cm (2,5 col) vastag anyagokra 2,5x3,05 méter formátumban tud nyomtatni. Itt az alkalmazások között a hosszú élettartamú felhasználások a döntőek. Ide sorolhatók a point-of-display, vásári grafikák, bannerek és bútorok. A fedőfehér festék speciális alkalmazásokat is lehetővé tesz. A fotónyomtatók közül a HP Designjet Z–6200 HP Vivid Photo festéket használ. Nagy sebesség mellett nagy formátumban kitűnő képeket nyomtat. Kromatikus vörös festékével megnagyobbított színspektrum visszaadására képes világító színek esetén.

PostScript nyomtatói közül a HP Designjet Z–5200-es kommercionális berendezését mutatja be a Fespa szakkiállításon. A 112 cm-es nyomtató HP Instant Printing Pro szoftvere segítségével gyors és egyszerű feldolgozást tesz lehetővé. A berendezés felhasználja az új ColorPRO papírcsaládot is.

Share

Kiegészítő információk