Aktuális számunk hirdetői

A vezető vállalatvezető szoftver: WinDirect

Olvasóink értékelése:  / 3
ElégtelenKitűnő 

A kis- és középvállalatok egyik legnagyobb általános problémája a vállalaton belüli kommunikáció, az átlátható rendszer fenntartása. Ennek a problémának legtestreszabottabb orvoslását tűzte ki céljául a mai kor legmodernebb szoftverrendszer technológiáját képviselő programozócsoport, a Commit Kft.

Bár a cég jelenlegi formája 13 éve létezik, már korábban megkezdődött a később jól járható ösvény kitaposása, amit a szoftverfejlesztési világbajnokságon Remind névvel ellátott szoftverkészítő szoftverrel szerzett bronzérem is bizonyít. Fő profiljuk az ezredforduló óta a WinDirect vállalatvezető szoftver forgalmazása, illetve folyamatos korszerűsítése, fejlesztése. A rendszer a korábban elkészített Direct program újrafejlesztett, a mai világnak technológialiag maximálisan megfelelő verziója. Referenciáik közt olyan nagy neveket találni, mint a DHL vagy a BDO-Forte, de figyelemre méltó többek között az is, hogy ők fejlesztették ki az atlétikai világranglista szoftverét is.

A WinDirect lehetőséget nyújt a vállalati vezetés legkülönfélébb feladatainak ellátására az egyszerű számlázási, iratkezelési, kereskedelmi feladatoktól kezdve a termelésirányítás-követésen keresztül a minőség-ellenőrzésig, beleértve az egyéni igénylésű extrákat. A program nyílt rendszere, egyszerű kezelése, könnyű átláthatósága és folyamatos testreszabhatósága miatt nemcsak a hazai, de a nemzetközi piacon is egyedülállónak tekinthető. A személyes, akár folyamatosan bővülő igények teljesítéséért a cég maga vállal felelősséget. Ugyanakkor a mellékelt leírásoknak és a folyamatosan elérhető support szolgáltatásoknak köszönhetően a megrendelő folyamatosan fejlesztheti saját magának a megvásárolt szoftvert. Az egyéni fejlesztéseket a könnyen megtanulható saját fejlesztésű szkript-nyelv és a rugalmas technológia teszi lehetővé.

A Commit Kft. nem a nagy, hanem a kis- és középvállalatokat tűzte ki termékének célközönségének, mivel azok sokkal inkább kedvelik a folyamatos személyes kapcsolattartást a szoftver első számú fejlesztőivel, és ez az, aminek a WinDirect kiválóan megfelel. A program hálózati alapú rendszer, ami folyamatos internetes kapcsolatban áll a céggel, így bármi probléma lépne fel, vagy tanácsot kérne a megrendelő egy-egy új kalkulációs műveletsor, módszer bevezetésére, a 17 főből álló szoftverfejlesztő csapat naprakészen a legfrissebb fejlesztési megoldásokkal tud szolgálni. Mivel fontos a folyamatos változásokra való folyamatos felkészültség, a program önmaga is felismer apróbb változtatásokat a rajta keresztül végrehajtott feladatokban, így akár saját maganak az igények szerinti változtatásaira is képes.

A Commit a bevezetések során együttműködő partnerekkel is összedolgozik esetenként, az előszervezések, folyamatok szabályozása terén. Nyomdai cégek esetében a Pollák Szoftverstúdióval dolgoznak együtt, akik az egyszerűbb nyomdai kalkulációkhoz saját szoftverrel rendelkeznek.

Azon cégek számára, akik anyagilag és beruházási hajlandóság szempontjából nehezebb helyzetben vannak, ugyanakkor egy vállalatirányítási rendszer üzemeltetése megkönnyítené a munkát, a Commit lízingelési opciót is fel tud ajánlani. Ezt a lehetőséget, valamint az EU-pályázatos támogatásokat az eddigi tapasztalatok alapján nagy sikerrel fogadták az ügyfelek.

A válságos időszak kezdetén a programozócsapat saját helyzetének alakulását bizonytalannak látta (a válság miatt sok potenciális megrendelőnek kellett visszavonulni, kivárni, a fejlesztési munka kevés volt). Így a nehezebb időszak áthidalását pályázati pénzekkel a saját rendszerük és saját maguk fejlesztésére szánták. De az átmeneti bizonytalanság után (és az előbb említett konstrukciók hatására) újra fellendült az érdeklődés, rengeteg új projekt indult, így a Commit nem hogy stabilizálta, de meg is erősítette pozícióját a piacon.

Tarnóczi Balázs

Share

Kiegészítő információk