Aktuális számunk hirdetői

Posta150 AR-technológiával

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Az augmented reality projektet az Armadillo Kreatív Ügynökség készítette a posta függetlenedésének 150 éves évfordulója alkalmából indított „Történelmet kézbesítünk” utazó kiállításához.

Nagy sikerrel debütált az AR-technológiával elővarázsolt 150 éves postás, akivel akár közös fotó is készíthető, illetve az így készült kép social csatornákon és emailen is megosztható.

A Postamúzeum és a Magyar Posta utazó kiállítással emlékezik az önálló magyar posta megalakulásának 150. évfordulójára. A kiegyezést követően vált ki a hazai postahálózat és jött létre a Magyar Királyi Posta. A Történelmet kézbesítünk elnevezésű országjáró vándorkiállítás bemutatja az 1867-es függetlenné válás történetét.

Az országjáró utazó kiállítás – egy múzeummá átalakított kamionnal - nyár elején indult útjára, hogy felkeresse azokat a településeket, amelyeken 150 éve postahivatal nyílt. Bár a múltat mutatja be a kiállítás, a Postamúzeum szerette volna, ha jövőbe mutató, modern kiállítási technika is színesíti a programot, azaz összeköti a régmúltat a digitális jelennel – így érkezett a felkérés az Armadillo reklámügynökséghez.

A kiterjesztett valósággal elővarázsolt postás óriási népszerűségnek örvend, eddig közel tizenháromezren készítettek vele fényképet. A guruló kiállítás október elején érkezik vissza Budapestre, a helyszínek és időpontok a postamuzeum.hu oldalon frissülnek folyamatosan.

 

 

Share

Kiegészítő információk